perjantai 31. maaliskuuta 2017

Yövuorot ❤️

Noniin on vihdoin aika palata tänne kirjoittelemaan. Tässä parin päivän hiljaisuuden aikana kerkesin käydä tekemässä pari yövuoroo ja kävin myös sitten kämppikseni kanssa vähän Maltaan tutustumassa. Yövuorot on omalla tavallaan erillaisia, mutta erittäin raskaita. Siellä on rento ja leppoisa meno, joka tekee siitä ruumillisesti raskasta. En todellakaan valita, mutta on se vaan raskasta. Se hiljaisuus mikä laskeutuu siinä klo 2 aikaan aamusta on todella raastava, rupee väsyttämään, mutta tiedät ettet voi nukkua. Anyhow niistä on hyvällä omatunnolla selvitty ja tullaan selviämään. Nyt 2 vapaapäivää myöhemmin olo on raikas ja valmis taklaamaan lisää vuoroja. Tänään tuli sitten vaihdettua työarkea sen verran, että käytiin paikassa nimeltä "Red Castle" se on vähän pohjoisemmassa kuin Valletta, joten matkaan sinne meni bussilla sellainen 40min plus se pari hassua kilometriä käveltiin sen ympäristöä. Linna näyttää isolta, kun sitä katsoo kauempaa, mutta ei pidä sen antaa huijata, sillä kun sen lähelle pääsee se ei näytä enää niinkään isolta, toki onhan se komea kuin mikäkin. Nyt ei auta muutakuin ottaan unta kalloon et jaksaa olla viikonlopun töissä !

sunnuntai 26. maaliskuuta 2017

Töitä, töitä ja vähän lisää töitä

Elikkäs, kävin tekemässä ensimmäisen yövuoron ja voin sanoa, että se oli mielenkiintoinen omalla tavallaan. Ilta alkoi, kuin mikäkin normaali vuoro. Juttuna olise, että olin työmaalla vasta klo 22. Homma oli simppeli, eikä mitenkään mieleltä ja ruumiilta rasittava. Helposti ja lyhyesti sanottuna, oltiin asiakkaita ja ehkä hieman humalaisessa hukassa olevia asiakkaita varten siellä odottelemassa ja avustamassa. Yllätävän hiljaista oli alkuillasta ja ehkä jollain tavalla tylsä, mutta heti kun asiakas saapui sisään ohjeita tarvitsen nappasin ylös heti. Aamulla kun töistä lähdin siinä aamu kuuden  ja seitsemän rajamailla olin yllättynyt kuinka lämmintä ulkona olikaan, ainakin +15. Kotiin päästyä nappasin itseni heti nukkumaan, mutten voinut nukkua paljon sillä seuraavana aamuna piti olla jo taas klo 9 valmiina työpaikalla, joten tein viisaan päätöksen ja nukuin muutaman tunnin ja sitten yrittää illalla enemmän. Se oli hyvä idea, mutta kun ilta koitti ja tiesin, että täytyisi rueta unille, niin eihän se sitten väsytäkkään enää ollenkaan vaan tekee mieli tehdä jotain. Onneksi löysin itselleni tarpeeksi hyvän asennon ja sain jopa untakin kalloon ennen seuraavaa vuoroa. Kallo kylmänä ja töitä vaan !

perjantai 24. maaliskuuta 2017

Asettuminen

Pari päivää tässä nyt on vierähtänyt ja on päässyt hieman asettumaan ja hakemaan unirytmiäkin jopa takaisin. Työt ovat alkanut lupaavalla tasolla, hotelli on kyllä erittäin kaunis sisältä ja ulkoa. Sisällä on ihan erillainen tunnelma kuin ulkona (tämä voi johtua hyvästä ilmastoinnista) mutta ei karata aiheesta. Malta kaupunkina on arkkitehtuuriltaan erittäin kaunis, paljon vanhoja taloja ja linnakkeita joista näkee miten englanti on vaikuttanut tähän pieneen saareen niinkin paljon. Tänään on jopa aika käydä kiertelemässä kämppiksen kanssa kaupunkia ennenkuin pitää lähteä taklaamaan yövuoro hotelilla.

tiistai 21. maaliskuuta 2017

Ekan päivän kootut kokemukset

Noniin, vihdoin pääsen aloittamaan tämänkin ylläpitämisen.
Elikkä mun nimi on Topi Rautiainen ja lähdin Maltalle työharjoitteluun 7 viikoksi.
Saavuin asunnolleni eilen noin klo 16 paikallista aikaa. Kieltämättä melko mielenkiintoista tänne oli tulla sillä se ei ollut suora lento mikä ois tullut Helsingistä - Maltalle, vaan tehtiin vaikeen kautta ja kävin Lontoon Heathrowin kentän kautta Maltalle. Se kenttä oli massiivinen ja osittain sekava. Onnekseni siellä oli paljon henkilökuntaa, joilta sitten pystyi kysymään kaikenlaisia kysmyksiä ja heiltä sai selviä ja järkeenkäyviä vastauksia. Kieltämättä oon ollu onnekas että sain Hollantilaisen ja Ranskalaisen kämppiksen, jotka molemmat ovat olleet täällä jonkun aikaa ja tuntevat kaupungin. Nimittäin tää Hollantilainen halusi näyttää kaikki lähellä olevat bussipysäkit ja paikan mihin mulla piti tänä aamuna mennä. Anyhow, huomista innolla odottaen nimittäin silloin alkaa ahkeran työn painamine !
Ps. En valitettavasti vielä saa laitettua kuvia, seuraavaan sitten niitäkin !